N Back Training

N Back Training

N-back of dual n-back training is een oefening gericht op de verbetering van het werkgeheugen en een vorm van intelligentie (Fluid Intelligence, hier –bij gebrek aan beter- vertaald als vloeibare intelligentie, wat een beetje raar overkomt). Deze breinoefening vraagt de gebruiker om goed te onthouden of een gegeven stimulus (dat kan een letter zijn of iets anders) dezelfde is als de stimulus die er aan vooraf is gegaan of die twee stimuli of drie stimuli (en zo verder) er aan vooraf is gegaan. Vandaar de naam N-back training.

Als we zeggen, vloeibare intelligentie, verwijzen we naar het vermogen van een persoon (volwassene of kind) te redeneren en om nieuwe problemen onafhankelijk van eerder verworven kennis op te kunnen lossen. Fluid intelligence is essentieel voor een groot aantal cognitieve taken, en het wordt beschouwd als een van de belangrijkste factoren bij het leren. Ook is vloeibare intelligentie gerelateerd aan professionele en educatieve succes, vooral in complexe en veeleisende omgevingen.

Werkgeheugen is ook belangrijk in het leerproces en voor algemene intelligentie. Werkgeheugen kan worden omschreven als 'hoeveel informatie of gegevens van een persoon kan vasthouden en/of bewerken op hetzelfde moment'. N-back training wordt nu op grote schaal gebruikt in de psychologische, educatieve, klinische en medische instellingen. RaiseYourIQ heeft zijn eigen versie van n-back training die wordt gedaan kan worden in combinatie met SMART brein training. Het helpt om de algehele intelligentie verbeteren of om de focus van mensen met ADHD te verbeteren.

De RaiseYourIQ breintraining is wetenschappelijk onderzocht en bewezen. De N-back training krijgt u er gratis bij.

Psychologen splitsen intelligentie in twee soorten: de eerste is "gekristalliseerde intelligentie" wat betrekking heeft op reeds verworven kennis en de tweede is de "vloeibare intelligentie" dat betrekking heeft op het oplossen van problemen en redeneren.

N - back training richt zich op de meest elementaire van cognitieve vaardigheden: "werkgeheugen". Terwijl een goed functionerend lange termijn geheugen voordelen biedt voor de gekristalliseerde intelligentie, biedt een goed werkgeheugen dit voor de vloeibare intelligentie. Werkgeheugen is meer dan alleen de mogelijkheid om een telefoonnummer lang genoeg vast te houden om het later te kunnen gebruiken; het is het vermogen van de hersenen om uit het hoofd informatie te kunnen onthouden en te kunnen bewerken.

De N-back training die wij u gratis aanbieden is op zich goed onderzocht en is gedocumenteerd middels verschillende studies. In die studies worden positieve effecten op het werkgeheugen genoemd, ook bij volwassenen. Niet altijd werkt de n-back training door naar het dagelijkse leven. Onze n-back training kan dus geen vervanging zijn van speciaal ontworpen werkgeheugentrainingen als bijvoorbeeld Cogmed, Braingame Brian of Jungle Memory. U moet deze N-back training vooral zien als extra ondersteunende oefeningen bij de RaiseYour IQ SMART training.

Waarom meldt u zich niet aan bij RaiseYourIQ voor een gratis IQ test en een korte proefperiode én de toegang tot 4 gratis breinoefeningen.