FAQ

Het S.M.A.R.T. programma voor het Werk


Is deze Breintraining ook zinvol voor zakenmensen en managers?

Jazeker, op de servers van RaiseYourIQ zijn meer dan 1000 zakenmensen en managers actief bezig met het S.M.A.R.T. programma. Het programma wordt door deze groep niet zozeer gebruikt om het IQ te vergroten of te leren mindmappen, maar om beter te worden in het oplossen van problemen, beter namen te kunnen onthouden en nieuwe informatie beter en sneller te kunnen verwerken. Het S.M.A.R.T. programma wordt ook ingezet als een onlinecursus voor werknemers.


Helpt de training voor 'ruimte in het hoofd' en Mindfulness?

Het S.M.A.R.T. programma heeft inderdaad een positief effect op de ruimte in het hoofd, mindfullness en algehele fitheid van het brein. Een helderder en fitter brein is beter in staat om stress het hoofd te bieden en om een betere afweging te maken bij besluitvorming. De training kan prima ingezet worden om mindfullness bij kinderen en volwassenen te stimuleren. Het kan ook ingezet worden bij complexe beelden als ADHD, Autisme en gedragsregulatie problemen. Niet dat de training deze beelden kan verhelpen, maar het kan kinderen met deze beelden wel enorm helpen bij het leren.


Gamification en werk

Gamification kan in de werksituatie gebruikt worden om de motivatie van het personeel te vergroten. Het S.M.A.R.T. programma als gamification tool voor werksituaties kan bijdragen aan een grotere brainpower van een team of groep. Uit onderzoek van Gallup blijkt dat 71 procent van de werknemers regelmatig niet gefocust is op het werk. Ons S.M.A.R.T. programma kan hen hierbij helpen. Het bezig zijn met ons traject is prettig, verhoogt de motivatie en leidt tot betere prestaties en welbevinden.


Geheugen Games

Geheugen games zijn een prima manier om het brein te trainen, de aandacht en geheugen te verbeteren. Dit kan van pas komen in het dagelijks werk, bijvoorbeeld voor het onthouden van getallen, data of gebeurtenissen. RaiseYourIQ biedt u daarom gratis aanvullende trainingen aan zoals "Brein Snelheid" "Brein Behendigheid" en “Brein Geheugen" inclusief de gerenommeerde N-Back training. Al deze trainingen zijn ontwikkeld door onze eigen onderwijskundigen en schoolpsychologen in samenwerking met Neurowetenschappers en Academici.


Probleemoplossingsvaardigheden

Probleemoplossingsvaardigheden zien we met grote sprongen vooruit gaan door onze training. Deze vaardigheden en besluitvormingsvaardigheden zijn cruciaal in het zakelijk leven, op het werk en in teamwerk. Door de training verbindt ons brein de bestaande vaardigheden. De oefeningen hebben effect op het geheugen, het denken, planning, fluid intelligence en verwerkingssnelheid, allemaal vaardigheden die het brein inzet bij het oplossen van complexe problemen en complexe taken. Ons onderzoek laat zien dat hiermee een IQ sprong van 10-30 punten (soms zelfs nog meer) bereikt kan worden.


Mind Mapping

Het S.M.A.R.T. programma verbetert Mind Mapping vaardigheden en draagt de leertechnieken aan om het potentieel van het brein te ontsluiten. Het S.M.A.R.T. programma en Mind Mapping hebben betrekking op het verwerven van vaardigheden om helder te denken en complexe informatie te onthouden. De combinatie van deze twee technieken geeft prachtige resultaten. RaiseYourIQ biedt naast de Relationele Vaardigheden nog een aantal gratis trainingen die belangrijke vaardigheden van het brein nog eens extra trainen.


Training voor verbetering van de intellectuele vaardigheden

Het S.M.A.R.T. programma is ontworpen om de intellectuele vaardigheden te verbeteren en een hogere IQ-score (met gestandaardiseerd tests gemeten) kan worden verkregen. Ook effecten op werkgeheugen, verwerkingssnelheid, verbaal begrip en perceptuele organisatie komen naar voren uit ons onderzoek. Intellectuele vaardigheden zijn niet een vaststaande grootheid, maar kan getraind worden. Niet alleen verbeteringen in IQ worden door het onderzoek gevonden, maar ook het vermogen om informatie vast te houden en op een hoger niveau kunnen redeneren en probleem oplossen. Goede intellectuele vaardigheden zijn belangrijk voor school, werk en werkt door op schoolvaardighedentests en beroepsvaardighedentests